top of page
Նարինե Մինասյանը ներկայացնում է Ակների ավանդական ճաշատեսակները
Ինչպես հաստատում են անտիկ և հայրենի գրավոր վկայությունները, Հայաստանում հիմնական սննդանյութերը հանդիսացել են հացը, միսը, ձավարեղենը և կաթնեղենը: Երկրագործությունն առատ աղբյուր էր հատիկային կերակուրների համար: Հացը սննդի հիմանական տեսակն էր: Լավաշը թխվում էր թոնրի մեջ: Լավաշից բացի թոնրի մեջ թխում էին նաև այլ հացատեսակներ:
Ցայսօր Սյունիքում լայնորեն տարածված է լավաշ հացի պատրաստման ավանդույթը, սեփական յուղի մեջ պահածոյացված միսը (տհալ, ղավուրմա), կճուճի մեջ աղաջրով պանիրը, քամած մածունը, ճախաթթուն (ճըխթթու), եփած թանը, վայրի և մշակովի բանջարեղենները:
19 դեկ, 2023 թ.
bottom of page